Farvel til flinkeskolen

Case: Udvikling af organisationskultur 
Samarbejdsparter: Børneinstitution 


Problem

Der er en tendens til, at arbejdsmiljø og kultur – særlig i omsorgssektoren – er meget privat og familiær. Det skyldes dels nogle træk i samtiden, hvor vi deler ud af vores privatliv og kommer med i soveværelset for et godt ord og dels at det i høj grad er de menneskelige og personlige kompetencer, der bringes i spil på arbejdet. Det er en styrke, men kan også blive en omkostning ifht. arbejdsmiljø, samarbejde og sygefravær.

Løsning

Med ledelsesudvikling og udvikling af personalegruppen i forhold til at arbejde med kommunikation, samarbejde, faglig profil og fokus på professionalisme har vi opnået bedre indsigt, nye veje med kommunikation, nedbrudt alliancer for at løse opgaven og reducere fnidder og sladder.

Virksomhed

Bølgen Børneinstitution, Solrød Kommune

Referencer

“Baggrunden for samarbejdet med Lifewise var udfordringer med kommunikation og samarbejde. Vi har gennem et par år modtaget coaching som led i udvikling af ledelse, hele personalegruppen, enkelte medarbejdere med særligt behov, stue- og afdelingsvis. Vi betragter os som en ambitiøs, professionel arbejdsplads, der er optaget af konstant udvikling og nye mål. Vi er yderst tilfredse med samarbejdet – herunder ledelsessparring, struktur, valg af emner og løsningsmodeller, som vi fortsat anvender,”
Teresa Sykulski, leder, Bølgen Børneinstitution