Kvinde – bliv bedste ven med dine styrker og svagheder

Case: Personlig afklaring og boost for kvinder 
Samarbejdsparter: Powerkvinderne.dk 


Vent ikke på at nogen holder døren

Der er virkelig mange grunde til at sparke døren ind selv og få den forfremmelse, lønforhøjelse, stilling eller lederjobbet. Er du kvinde, så indgår du nemlig i statistikken som en dem, der skal gå en ekstra mil for at få anerkendelse, kvalificeret feedback, blive ansat til det fede job og slippe for færre af de ikke-forfremmende opgaver; påviser en række undersøgelser.

Du kan gøre noget selv

Din arbejdsplads har måske erklærede mål for flere kvinder i ledelse eller brug for øget diversitet i organisationens top. Alle undersøgelser peger på, at jo mere forskellige, jo højere kvalitet des større tolerance og kreativitet. Dertil et overset potentiale i dig.

Så hvorfor ikke starte med det, der ligger inden for din indflydelse – nemlig at kende og bruge dine styrker og svagheder mere effektivt. Din natur er ikke rigtig eller forkert. Ofte hænger dine styrker og svagheder ovenikøbet sammen. Der kan derfor være et overset potentiale i at bryde med din indre kritiker og få det absolut bedste ud af din natur.

    “I traditionelle maskuline brancher som min, er der al mulig grund til at støtte og styrke kvinder i at tage ledelse. Det er ikke nødvendigvis en let opgave. For mig har forløbet været en øjenåbner, ift. hvor værdifuld og værdsat min tilgang til ledelse er for medarbejderne og min virksomhed. Jeg er derfor nu langt bedre til at navigere, og hviler mere i mit lederskab,” Birgitte Fenger Roed, Partner / Claims Manager Group / Attorney at Law

Forstå og brug din personlighed

Med et komprimeret samtaleforløb og en personlighedsanalyse vil du bedre forstå dine følelser, værdier og hvorfor du reagerer, som du gør. Det kan hjælpe til at kommunikere tydeligere og til at mestre relationer bedre. Det kan spare dig for mange timers terapi og jobskifte – eller til at finde en ny retning i dit arbejdsliv og give dig modet til at tage ledelse.

Når du får styr på, hvornår din natur står i vejen for det du vil, eller hjælper dig, til det du skal, er du meget bedre stillet, i forhold til at opnå det du ønsker, og undgå det du ikke ønsker.

     ”Jeg har fået indsigt og forståelse for mine styrker, men også de sider af mig selv, jeg skal være bevidst om at arbejde med i forskellige kontekster. Jeg har også fået redskaber til at kunne agere og være tydelig i situationer, der før kunne gøre mig usikker. Jeg prioriterer derfor, som leder af ledere, at også de får et fortroligt rum med Sisse, der skal virke forebyggende, restituerende, reflekterende og udviklende,” Maria Fjelsted Rosenquist, Centerchef / Plejecentret Æblehaven / Brøndby Kommune

Vil du styrkes sammen med andre

Er vores kursus “Find din indre powerkvinde – hun er der jo allerede” noget for dig eller din arbejdsplads, så kan du læse om det her.