Teamet

Case: Udvikling af et ledelsesteam
Samarbejdsparter: Aremark Skole, Østfold 


Problem

Når en leder af en virksomhed rejser problemstillinger såsom kommunikation, samarbejde mellem afdelinger, loyalitet overfor aftaler og fælles mål, bringer det os typisk ind til hjertet i organisationen – ledelsesteamet og kernen i det gode samarbejde, som er graden af tillid.

Løsning

Aremark Skole i Østfold arbejder med udvikling af organisation og ledelsesteamet ud fra en forståelse af, at en høj grad af tillid :

  • reducerer forsvarsmekanismer,
  • øger modet og viljen til at udfordre hinanden og tage konflikter,
  • styrker præcision og loyalitet overfor aftaler,
  • sikrer at medlemmer holder hinanden op på aftaler
  • og som resultat styrkes fællesskabet fremfor enegang og personlig vinding.

Resultat

Personalet arbejder med et fælles værdisæt og har iværksat en model til løbende at følge op på konkrete mål og opgaver.

Ledelsesteamet forbedrer samarbejde og kommunikation med afsæt i High Performance Team modellen og har sat konkrete og lavpraktiske mål for konflikthåndtering, kommunikation og samarbejde (med SMTTE modellen).

Virksomhed

Aremark Skole, Østfold, Norge

Referencer

Det var inspirerende å samarbeide igjen, og vi her hos oss fikk godt utbytte av processen. Barnetrinnet har valgt kommunikasjon som sin verdi, mens ungdomstrinnet har valgt respekt. Vi vil følge opp dette arbeidet i ledermøtene våre og bruke SM(I)TTE-modellen. Det er lagt et godt grunnlag, og ledergruppa går samlet inn for å bruke dette til å følge opp konkret om vi gjør forbedringer,Per Ole Pihlstrøm, Rektor, Aremark Skole